IVCA 2010

IVCA Danmark 2010

Siden det er første gang en nordmann skal være med i ett IVCA stevne, var jeg meget spent, da jeg reiste nedover. Stod på ferja, og speidet forhåpningsfullt over mot Helsingør. GPS`en  min ledet meg trygt frem til Stege. Men da jeg skulle kjøre til Pension Elmehøj, ledet den meg elegant bort til naboen.
Hadde ett par timer til å pakke ut, og roe meg ned før velkomstmiddagen. Senere på kvelden syklet vi VM for veltepettere. På IVCA møtet ble jeg offisielt valgt som Norges representant. Så er det andre i Norge, som vil bli medlemmer, eller har interesante opplysninger så ta gjerne kontakt med meg. Eller gå inn på IVCA`s hjemmeside: www.ivca-online.org
Det er ett godt miljø, og mann treffer mange hyggelige mennesker med samme interesser, så det kan absolutt anbefales.  
Her er en link til en artikkel om arrangementet:  http://www.cycling4fans.de/index.php?id=5059

Som første nordmann i veltepetter VM, er det viktig å kle seg på en slik måte, at ingen er i tvil om hvor man kommer fra. Seinere fikk jeg mange tilrop om at her kommer ” viking from Norway ” Det er mange som er ganske profesjonelle her, så jeg må vel si meg fornøyd med en 5 plass blant
8 startende. Se flere bilder på www.bafoto.dk

Forsøket på å fullføre den klassiske 10 miles ( 16 mil ) startet i fullt sportsantrekk kl 6.00. Etter 2,5 mil knakk den ene pedalen. Syklet 1 mil, med en pedal. Så traff jeg en hyggelig pensjonist, som hjalp meg å sveise pedalen. Med reparert pedal syklet jeg litt forsinket videre. Denne holdt resten av turen.  Etter 4 mil måtte jeg bytte til ett lettere antrekk, på grunn av varmen. Men etter 12 mil sa den gamle slitne kroppen stopp. Best å tenke på at det kommer en dag i morgen også.

Her har vi en liten gjesteopptreden på en barneskole. Ganske stilig med 4 veltepettere i formasjons sykling. Jeg tok et par runder på sykkelen min, fra 1860, før ungene fikk komme til med prøvesykling.

Var sliten etter den lange turen i går. Så i dag stiller jeg opp på den lille veltepetteren. For å holde følge med de andre deltagerne gikk beina mine som trommestikker. Legg også merke til de røde sokkene jeg har på meg. Disse fikk jeg dagen før, og brukte hele tiden jeg var der nede.

Siste dagen stilte alle i finstasen, for å sykle inn til Stege by.

Her sykler vi i parade med stevnets general Brian Rosenberg i spissen. Moro å se så mange veltepettere samlet.

Var med på paraden jeg også. Men valgte å sykle i sportsantrekk,
og ikke snippkjole. Var redd for at det hadde blitt for varmt i det
fine været. Med flagget på ryggen, kom jeg i kontakt med flere
norske, som var på ferie i Danmark.