Dalen & Vistad frilynde pedallag 2009

Vi var fem stykker som startet fra Dalen. Alle iført tidsriktig utstyr ( Det var ikke bestandig like lett å få samlet alle til fotografering samtidig. Dessuten måtte en som regel være fotograf. )
Den første delen av turen gikk på Telemarkskanalen med gamle erverdige Viktoria.
Her ble vi meget godt mottatt, og syklene forsvarlig bunnet med gammelt hampetau.
Det er mye flott natur i Telemark. Var imponerende å se hvordan slusene var bygd, og hvor raskt båten forflyttet seg opp og ned. Vi hadde også en kjempefin sykkeltur langs kanalen. Her fikk vi vist oss frem for turistene.
Her har vi ankommet Brekkeparken, hvor vi gjorde stor bravur ved ankomsten. Det var gratiskonsert og masse folk. Vi kom syklende inn, på rad og rekke, mellom senen og tilskuerne, mens det var pause i musikken. Vi måtte hilse med hatten tre ganger, før applausen ga seg.
Endelig kom linselusa med på ett bilde. Ble nesten ekskludert fra klubben, før jeg rakk å bli medlem. Som dere ser, måtte jeg bytte fra ubekvemme stålbeslåtte lærstøvler til bekvemme sandaler.
Fredag syklet vi fra Skien til Langesund. Lunchen hadde vi hos Gasolin.no Her var det mye fint moderne verktøy. Men de hadde også Engelske hjul, som er en kopi av verktøy fra ”vår ” tid. Fra Langesund til Skien tok vi båt. Skuffelsen ble stor, da vi oppdaget at syklene var surret fast med moderne nylontau.
Tidlig lørdag morgen var det tid for hjemreise. På grunn av mye folk, måtte syklene heises opp på taket av Viktoria.
Alle syklene kom trygt med. Men måtte stå på taket hele veien opp til Dalen.
Sykkelen min fikk hedersplass, slik at alle som stod langs slusene kunne se den.
Det var trangt enkelte steder, men mannskapet på Viktoria loset oss trygt frem.
Det gikk like greit i slusene, oppover som på nedturen.
Som ærespassasjerer fikk vi komme opp på brua til kapteinen. Her var det fint å stå og se, når vi var i slusene.
For å nyte den fine naturen, gikk vi ett stykke til fots. Da fikk vi også anledning til å beskue den stolte skuta vi var så heldige å få være passasjerer om bord på.
Det var vist mange som hadde hørt om turen vår, og kom for å se. Legg merke til alle syklene som var med båten. Formannen i pedallaget står i forgrunnen og beundrer det hele.
Her ser du enda bedre hvor mange sykler det er om bord. Alderen varierer fra ca 1880 og frem til i dag.
Det var en slitsom tur, så det kan være godt med en liten høneblund. Vi underholdt selvfølgelig alle passasjerene om bord. Noen trodde rett og slett at vi hadde sommerjobb med å skape trivsel om bord. Vi hadde det selvfølgelig like moro selv.
Endelig fremme i Dalen. Alle syklene kom trygt i land.
Er tunge disse gamle syklene.
Siste stopp på turen, Dalen hotell. Ble skikkelig imponert over denne store gamle trebygningen, som Åge Samuelsen reddet fra ruin.

Som nyopptatt medlem av Dalen & Vistad Frilynde Pedallag vil jeg få takke for en kjempefin tur. Gleder meg allerede til turen vi skal ha neste år

Sykkelhilsen veltepetterkongen Jan.